Direktlänk till inlägg 15 december 2014
LAKRITSFUDGE
(Recept från jennysmatblogg)
3 dl grädde
3 dl socker
1 dl sirap
50 g smör
1 msk honung
150 g Marabou med lakrits
8-10 st krossad turkisk peppar
1. Koka upp grädde, socker & sirap till 120 grader i en tjockbottnad kastrull. (Har du ingen termometer kan du göra "kulprovet" kulprovet är att du ta lite av smeten och droppar i ett glas med iskallt vatten. När du kan forma en kula av detta är den färdig. )
2. Rör ner honung, smör & choklad i smeten, blanda till en jämn & fin smet.
3. Häll smeten i en bakplåtsklädd plåt 15*20 cm.
4. Krossa turkisk peppar och strössla detta över fudgen.
5. Ställ kallt och skär sedan upp lakritsfudgen i fina mumsbitar!
Följ mig gärna på instagram @fikfian
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | 14 | |||
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|